Jana Březinová, jež posledních pět let působí na pozici vrchní sestry a vede 30členný kolektiv, v úterý převzala prestižní ocenění Žena regionu. V rámci hlasování veřejnosti získala nejvíc hlasů v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje.

Ocenění jí v Informačním centru Středočeského kraje v Husově ulici v centru Prahy předaly zakladatelka neziskového projektu Žena regionu Denisa Kalivodová vedoucí kanceláře hejtmanky Hana Mastrini. Sama hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), která čeká miminko, přijít nemohla; omluvila se pro nevolnost.

„Bylo mi ctí předat ocenění ženám, které nejen pro své bližní dělají tolik dobrého,“ připomněla Mastrini. „Přála bych si, aby podobných akcí přibývalo, protože se domnívám, že je více než správné, aby jejich záslužná činnost byla nejen oceněna, ale také zveřejněna,“ doplnila.

Z nominace Jany Březinové na ocenění Žena regionu„I když dlouhodobě odvádí obrovský objem kvalitní práce a stará se o potřeby trpících a nemocných seniorů, nikdo z nás si ji nevybavuje, že by někdy byla nepříjemná, netečná nebo nervózní. Z její tváře vždy vyzařuje dobrota, upřímnost, ochota a připravenost pomoci. Senioři, zaměstnanci centra a všichni v jejím okolí ji právem doslova zbožňují. Každý, kdo má trápení, se jí rád, s úlevou a důvěrou může svěřit. Už jen její účast a pochopení jsou pro mnohé lékem…“

Slavnostním večerem s předáváním ocenění provázela moderátorka a herečka Jana Trojanová. V programu pro finalistky vystoupily například operní pěvkyně, sólistka Národního divadla Andrea Kalivodová či známá klavíristka Ladislava Vondráčková.

„V soukromém životě Jana zásahem osudu musela sama dovést do dospělosti dvě dcery,“ připomněla za organizátory Martina Voráčková. „Z obou se po vzoru maminky staly kvalifikované zdravotní sestry a profesionálky. Ve volném čase se Jana věnuje pejskovi, zahrádce – ale zejména své rodině a všem potřebným,“ doplnila Voráčková.

Hlasování veřejnosti ještě pokračuje celostátním kolem. Výsledky klání krajských vítězek budou vyhlášeny 25. října v Senátu Parlamentu ČR.

Jana Divišová z Mladé Boleslavi.
Jana Divišová: Rakovina vás vrátí do života. Jen to neprošvihnout