Odpoledne se na boleslavském fotbalovém stadionu hrálo utkání Hradce Králové s Bohemians. Hradečtí našli v Boleslavi azyl po dobu výstavby nového stadionu v jejich městě. Do Boleslavi tak dorazili na fotbal i příznivci Bohemians, z nichž někteří se pak vydali i na hokejový zápas domácích Bruslařů s Vítkovicemi. Ten se neobešel bez incidentu a zákroku městské policie.

Napadení a pokus o krádež

K incidentu došlo během poslední třetiny. Na zápas dorazilo asi deset příznivců Bohemians. Ti si v průběhu třetí třetiny vytipovali muže, který měl na hlavě nasazenou čepici AC Spatra Praha. "Těsně před ukončením hokejového zápasu se tento muž ještě s jedním mužem vydal k bočnímu východu ze stadiónu. Tam jej přibližně sedm fanoušků Bohemians fyzicky napadlo a následně muži odcizilo čepici AC Sparta Praha z hlavy. Na místě se nacházelo i několik členů ochranky, kteří se snažili útočníky zastavit v napadání obou mužů," uvedl Tomáš Kypta, velitel strážníků.

Tipsport extraliga, 45. kolo: BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera (2:3), hráno 5. února 2023.
Bruslařům vedení zhořklo, druhý tým tabulky ve třetí třetině rozhodl

Hned po stržení čepice se útočníci dali na útěk, přičemž se rozdělili na dvě skupiny. Jednu ze skupin se strážníkům podařilo zadržet. "V této skupině byli hlavní iniciátoři celého incidentu. Byla zjištěna totožnost, důkazní šetření a vše bylo ukončeno dle zákona. V průběhu napadení došlo ke škodě na majetku, a to k poškození bočních vchodových dveří na stadión," doplnil Kypta.

Zdivočelí fanoušci ve vlaku

Boleslavští policisté pomáhali u zkrocení jiných fanoušků. V dost špatné náladě se po porážce na Spartě vraceli domů hokejoví fanoušci Pardubic. Panovaly obavy z jejich možného řádění ve vlaku. "Zástupci Českých drah požádali o dozor. Ve stanici Kolín tak do vlaku nastoupilo dvacet policistů složených z hlídek a dalších dvacet policistů pořádkové jednotky. Celkem tedy na fanoušky ve vlaku dohlíželo čtyřicet policistů," uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Reprezentační ples města Mladá Boleslav.
Video, foto: Vrchol plesové sezóny. Na bálu města zpíval i Jiří Korn

Patrně pod dojmem z poměrně velkého počtů mužů v uniformách ve vlaku k závažnějším incidentům a provokacím nedošlo. "Policisté doprovodili fanoušky až do Pardubic. Během cesty nebyla hlášena vážnější událost," doplnila policistka.