S každou další úpravou se děsí, co zase objeví. Místo aby bytové domy v sousedství boleslavských kasáren dostávaly podobu, která je hodna bydlení v jednadvacátém století, objevují se další a další závady.

Médii už několikrát proběhla zpráva o plesnivých zdech, netěsnících oknech a dveřích či dokonce o bytech, jejichž rozměry nesedí s tím, za co jejich obyvatelé zaplatili.

Další Jobova zpráva přišla ve chvíli, kdy přišlo na úpravu zateplení. Jelikož do domů zatékalo, první plán byl takový, že na stávající vrstvu zateplení přibude nová. „Definitivně se ukázalo, že tohle nebude možné, pokud by se tam přidala další vrstva, celá fasáda by spadla. Budeme muset dům zateplit kompletně znovu," potvrdil náměstek primátora Jiří Bouška.

Znamená to, že původní rozpočet, který v případě bytového družstva Laurinova I. tvořil ze strany města podíl 17 až 18 milionů, stačit nebude.

„V tuhle chvíli tedy zrekonstruujeme střechu, okna, balkóny a další věci, které můžeme, a budeme muset vypracovat projekt na zateplení," popsal postup náměstek Bouška.

Podle primátora město zvažuje i další žalobu, jak již jednou Boleslavský deník informoval. „Právní kroky v tuhle chvíli zvažujeme," řekl.

Raduan Nwelati ale zároveň dodal, že opravit objekt je nezbytně nutné, i když to odčerpá další peníze z kasy. „Město vlastní v bytovém družstvu 51 procent, a je naší povinností se o majetek starat," řekl primátor.

Další miliony bude muset vedení města najít na úpravu druhé části bytového komplexu Laurinova II., kde momentálně vzniká projekt na rekonstrukci.