V pátek 13. května se nejprve uskuteční dětský sportovní den určený místním základním školám a veřejnosti, sobota pak bude patřit závodům Mladá Boleslav Tour Škoda Auto. Zázemí obou dnů naleznou účastníci na Krásné louce, kde vyroste celá řada stánků s občerstvením, sportovním oblečením a zábavnými aktivitami pro velké i malé.

Už tradičně závody také ovlivní dopravu, jde především o zavedení jednosměrky v Koněvově ulice (ve směru od Ptácké přes Jizeru) a dopravní opatření s tím související.

„Kolo pro život je oblíbená akce šitá na míru pro cyklisty různé výkonnosti včetně dětí, jimž bude navíc vyčleněn celý páteční program. Dopolední blok je stejně jako v minulých letech určený pro mladoboleslavské základní školy, po obědě do areálu na Krásnou louku zveme všechny rodiny s dětmi,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Koncert kapely Vesna v úterý 10. května 2022.
PODÍVEJTE SE: Ve Škoda Muzeu zahrála Vesna s Michalem Hrůzou

V zázemí na Krásné louce vyroste pro mladé cyklisty dopravní hřiště od Škoda Auto včetně pumptracku, kde mohou děti natrénovat balanc pro jízdu na kole. Samozřejmostí je půjčovna kol i helem.

Součástí programu budou i oblíbené cyklokroužky, které slouží pro všeobecnou pohybovou průpravu – účastníci si zkusí sedy lehy, hod na cíl či člunkový běh. Za úspěšné absolvování všech stanovišť si každé dítě odnese dárek.

Sobotní závody

V sobotu se pak závodníci pustí na start dvou tras. Vybírat si mohou z okruhů o délce 53 či 31 kilometrů. Součástí nabitého programu bude i oblíbená Family jízda – pohodová dvacetikilometrová trasa pro rodiny s dětmi, v rámci které se mohou účastníci zastavit na populární lesní občerstvovačce.

V sobotu proběhnou také závody Nova Junior Trophy, které jsou určené pro děti do 13 let. Na své si přijdou i ti nejmenší v kategorii odrážedel.

Místo, kde stála katovna, po jeho úpravách.
PODÍVEJTE SE: Po katovně není ani památky, zchátralý domek nahradila zeleň

Mladoboleslavské závody patří mezi nejnavštěvovanější v rámci celého seriálu. „Je to každoročně jedna z nejoblíbenějších zastávek projektu Kolo pro život – výkladní skříň seriálu s bohatým doprovodným programem zdarma přímo v areálu. Těšíme se na všechny sportovce i fanoušky,“ uvedl Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury.

V prostorném areálu vyroste celá řada stánků včetně nabídky teplých jídel či točeného piva. Chybět nebude oblíbený pumptrack, fotokoutek či malování na obličej, jako další aktivity připravili pořadatelé lukostřelbu, taneční podložky, magnetické puzzle či in body analýzu pro dospělé.