Přestože v těchto dnech zatím budoucí školka připomíná staveniště, stavební firma tvrdí, že bez problémů dodrží slíbené termíny a kolaudace proběhne podle plánu 20. července.

"Bude nutné samozřejmě školku ještě vybavit i zevnitř, proto musíme včas vypsat výběrové řízení na dodavatele vybavení, nábytku a podobně," vysvětluje postup primátor města Raduan Nwelati.

Školku zatím provází spíše smůla, nejprve bylo zrušeno výběrové řízení na její stavbu, a když se konečně stavět začalo, obávalo se vedení města, že firma postupuje příliš pomalu. V těchto chvílích to ale vypadá, že se všechno stihne tak, jak bylo naplánováno.

"Zápis se uskuteční 7. června  od 9 do 17 hodin na základní škole Pastelka, a zatím platí, že zde budou otevřeny 4 třídy pro 112 dětí. Školka začne normálně fungovat v září příštího školního roku," řekl náměstek primátora Daniel Marek.

Ještě stále je ale ve hře varianta, že nakonec budou otevřeny třídy jen tři, a jedna zůstane v záloze. "Když jsme totiž před dvěma lety ovtírali novou školku na Šestce, zaplnila se nám celá stejně starými dětmi, z nichž nikdo neodešel do školy, takže jsme další rok nemohli přijímat další žáčky," vysvětlil Dan Marek.