Nejdůležitější zprávu pro školní mládež z 6. základní školy přináší už samotný titulek. Podzimní prázdniny, které následují po svátečním pondělí 28. října, budou trvat až do konce týdne. Na čtvrtek a pátek totiž vyhlásil ředitel školy Tomáš Suchý ředitelské volno a děti tak půjdou do školy až 4. listopadu.

V průběhu čtvrtka a pátku bude ve škole probíhat výměna oken v kuchyni a jídelně, která je součástí většího projektu snižování energetické náročnosti budovy. Protože škola nebude v tyto dny schopná zajistit žákům stravování, prodloužil jim ředitel k jejich velké radosti volno.

Výměna oken a zateplování fasády čeká však celou školu. Už nyní práce na oknech naplno jedou v prostředním pavilonu, kde mají své kmenové třídy nejmladší děti z prvního stupně. Ten se tak žákům zcela uzavřel. Zateplování fasády už probíhá dokonce ve dvou křídlech.

„Museli jsme zkoordinovat dočasné stěhování tříd včetně jejich vybavení do náhradních prostor a zajistit výuku. Některé třídy se tak učí třeba v družině nebo odborných učebnách," uvedl zástupce ředitele školy Lukáš Krejčík.

Škola naštěstí disponuje dostatečným počtem tříd. Ve chvíli, kdy bude jeden pavilon dokončen a uklizen, třídy se opět přestěhují a práce budou pokračovat v dalším křídle.

„Stavba s sebou nese pouze organizační těžkosti, na žádné jiné problémy jsme zatím nenarazili. Například rozvrhům hodin se nyní nedá tak úplně věřit. Řada tříd má výuku ve zcela jiných prostorách, a tak je trošku oříšek konkrétní třídu někdy nalézt," doplňuje s humorem Lukáš Krejčík.

S omezením způsobeným stavebními pracemi se potýkají uživatelé venkovního sportovního areálu za školou. Děti sem mohou výhradně v doprovodu vyučujícího.

Také v prostoru před školou je přístup k budově v místě, kde pracují dělníci, zahrazen páskou.

Až dojde na úpravu křídla, v němž sídlí třídy starších žáků, bude tyto čekat projektové vyučování, jež by mělo korespondovat se dny regionu.

Stavební práce se žádným způsobem nedotknou provozu mateřské školky, která funguje v tomtéž areálu.

Práce, které probíhají ve škole, má školka už za sebou. Po dobu ředitelského volna zde bude zajištěno náhradní stravování.

Úpravy financované ze státní dotace by měly být hotovy do konce listopadu.