Situace na Mladoboleslavsku je zatím v normálu, přímo ve městě automobilů kontrolují hladiny zdejších řek městští strážníci.

Potvrdil to i jejich velitel Tomáš Kypta: "Vzhledem k nepříznivému vývoji počasí a stejně nepříznivé předpovědi se strážníci městské policie po nárazových kontrolách stavu říčky Klenice a řeky Jizery od 13 hodiny zaměřují na pravidelné kontroly hladiny obou toků, a jsou připraveni činit patřičná opatření při nebezpečí rozlití těchto řek v Mladé Boleslavi."

Kolem patnácté hodiny byla Jizera na obvyklých záplavových místech v klidu, vylitím ze břehů zatím nehrozí ani Klenice na Štěpánce, což je obvykle první místo, kde říčka své koryto opouští.

Již v pátek byl zaznamenán na Vltavě v Praze a na Berounce ve Zbečně na Rakovnicku a v Berouně.

ČHMÚ vydal v pátek večer pro Středočeský kraj kvůli předpokládanému vydatnému dešti v sobotu a v neděli výstrahu nízkého stupně nebezpečí. Povodňové ohrožení, tedy extrémní stupeň nebezpečí, platí jen v kraji Plzeňském.

Ředitel středočeského krajského úřadu Zdeněk Štětina ještě v pátek kvůli povodňové situaci svolal pracovní skupinu. Cílem bylo připravit se na možné ohrožení, které by mohlo nastat o víkendu. Povodí Vltavy podle něj kraj informovalo o vytvoření zásobního prostoru ve vltavské kaskádě.