Kdo z regionálních politiků má šanci se do parlamentu probojovat? Podívali jsme se na kandidátky největších stran za vás.

Začneme na politickém spektru vlevo, lídrem na krajské kandidátce za KSČM je mezi  „našimi" poslanci už nestor, právník Stanislav Grospič z Mladé Boleslavi, který usedal v parlamentu od roku 2002.

Za sociální demokraty, rovněž na prvním místě, kandiduje boleslavský zastupitel Jan Hamáček, který se o přízeň voličů uchází také opakovaně, poslancem byl i v minulém volebním období.

Další přední příčku obsadil na volebním listině ODS náměstek boleslavského primátora Adolf Beznoska, který je v kraji dvojkou. Ten by v případě zvolení byl v parlamentu nováčkem.

Z páté pozice za TOP 09 startuje do volebního závodu další v Boleslavi dobře známý muž, Jan Smutný, jinak ředitel školy, který by se do parlamentu rád vrátil v druhém volebním období.

O místa v Poslanecké sněmovně se poperou i Zelení, tady na druhém místě hájí boleslavské barvy vedoucí zdejší pobočky Probační a mediační služby Jana Horáková, nezávislá kandidátka.

Za Pirátskou stranu pak bude jako jednička ve Středočeském kraji o hlasy usilovat výtvarnice Dominika Michailidis z Krnska.

Pořadí kandidátů KDU-ČSL dosud nebylo schváleno, znám je zatím jen lídr pro Středočeský kraj  Ivan Gabal.