V noci ze soboty na neděli zasahovali totiž policisté proti zloději, který se vloupal do kůlny a rodinného domu v Mnichově Hradišti. Zloděje, jež se rozhodl po třetí hodině ranní krást, si všiml nedaleko bydlící soused a zavolal policii. Policisté vyrazili okamžitě na místo.

O přítomnosti zloděje svědčilo nejen rozbité okno, ale i kužel světla z baterky, který byl z domu vidět. Policisté se na místě začali rozmísťovat, aby zabránili případným pokusům pachatele o únik. V ten okamžik však pachatel vyskočil z otevřeného okna a začal utíkat do zahrady domu a další pozemky, které sousedí s lesoparkem.

Jeden z policistů musel použít varovný výstřel, aby dal zloději jasně najevo, že by měl svůj pokus o útěk přehodnotit. Nebojácného zloděje varovný výstřel nezastavil, ale až paže silného policisty, kterému muž vběhl přímo do cesty.

Čtyřiadvacetiletý mladík z Kláštera, tak skončil v policejních poutech a také záhy zjistili, že muž pro ně není neznámou osobou. Cesta se zadrženým vedla nejdříve na ošetření, jelikož si skokem ze schodů u rodinného domu, zranil nohu.

V současné době se případu věnují jak policisté z Mnichova Hradiště, tak kriminalisté z Mladé Boleslavi. Za trestný čin porušování domovní svobody a krádeže hrozí zadrženému muži až tři roky odnětí svobody.