Zajímalo je také, zda mají cizinci platné doklady opravňující k pobytu na území České republiky a také to, zda provozovatelé ubytoven řádně plní povinnosti, které jim ukládá zákon.

Během akce policisté zajistili 3 cizince za neoprávněný pobyt na území ČR a dále zadrželi 2 osoby v celostátním pátrání. 

Martin Jahn ještě v Číně
Do Škody se vrací Martin Jahn. V představenstvu střídá dalšího Čecha

„Na zájmových místech soustředili policisté svou pozornost rovněž na výskyt osob v celostátním pátrání, na prevenci v oblasti krádeží a zaměřili se i na dodržování opatření covid-19 jak ze strany provozovatelů, tak i návštěvníků,“ popsala mladoboleslavská policejní mluvčí Lucie Nováková.

Policisté zkontrolovali 7 ubytoven a na nich 176 lidí. Na svobodě omezili 3 cizince, které předali Cizinecké policii k zahájení správního řízení ve věci vyhoštění z důvodu neoprávněného pobytu na území České republiky. Zadrženy byly také 2 osoby v celostátním pátrání.

Vedoucí projektu očkovacích center ve Středočeském kraji Michal Bláha.
Spolupráce s „hlídačem státu“ je podle hejtmanky pro kraj výhra

Na bezpečnostním opatření se podíleli policisté mladoboleslavských obvodních oddělení, kriminalisté, Oddělení hlídkové služby a Cizinecká policie. "Za účast a spolupráci děkujeme strážníkům Městské policie se služebními psy," dodala Nováková.