Po týdnu trhů tak přichází zhodnocení a pozvánka města. „Atrakce na trzích, které začaly 2. prosince, už navštívilo skoro pět tisíc lidí. Vedení města i pořádající společnosti Kultura města Mladá Boleslav zve občany k návštěvě trhů, které potrvají denně od 16 do 20 hodin až do 23. prosince a kromě téměř dvou desítek stánků a pouťových atrakcí nabízejí každý den v týdnu i kulturní program,“ uvedl Pavel Šubrt z mladoboleslavského magistrátu.

Na každou atrakci je jednotné vstupné dvacet korun. Jak popsal Pavel Šubrt, zájemci mohou vyrazit na ruské kolo, řetízkový kolotoč, autodrom, houpačky, vyjet mohou i na ponících nebo v kočáru, který táhnou koně.

Česko zpívá koledy. Ilustrační foto
Česko si zazpívá koledy i na Mladoboleslavsku. Ještě se můžete přihlásit

Vánoce se ale nezadržitelně blíží. Dokládá to i tradiční vánoční jarmark, který se odehrál tento víkend na Českobratrském náměstí. „Návštěvníci trhů si mohli užít různých pochutin, něco hezkého si koupit i potkat živého velblouda. Také příchozím tradičně nabízeli pochoutku na uvítanou náměstek primátora Daniel Marek a představitel společnosti Kultura města Mladá Boleslav Milan Pruner,“ řekl k události Pavel Šubrt.

Vánoční jarmark podle magistrátu přilákal stovky lidí, lidi nalákaly zajímavé výrobky, zájem budil také kulturní program. „Sbor Bambini di Karmel (studenti ISŠ Na Karmeli) zde představil pohádky a vánoční písně a také živý Betlém,“ podotkl Pavel Šubrt.

Vánoce v Templu nabídly ukázku řemesel, děti se mohly zúčastnit tvořivých dílen s vánoční tématikou – ale nejen tou. „I předení na kolovrátku, výrobky z vlny, drátované objekty, vinuté perle, autorské šperky, malování dřevěných obrázků, ozdoby z korálků, vánoční svícny a dekorace a mnohé další zajímavé zboží a výrobky,“ dodal Pavel Šubrt z mladoboleslavského magistrátu.

Čertovské řádění Krampus v Mladé Boleslavi.
OBRAZEM: V ulicích Mladé Boleslavi strašili alpští krampusáci