Akci Boleslav pořádá už potřetí a podle náměstka Daniela Marka je o ni značný zájem. „Děti i jejich rodiče tak mají možnost vybrat si v konkrétní dny návštěvu sportovních ukázek a tréninků těch sportovních odvětví, o které mají zájem,“ uvedl za mladoboleslavský magistrát Pavel Šubrt. Jednotná prezentace všech možných sportů proběhne letos už třetí rok po sobě.

„Tuto aktivitu jsme zavedli proto, že podporujeme sportování mládeže. Chtěli jsme je podpořit i propagačně, protože je řada menších sportů, o které není až tak velký zájem a případně se o nich moc neví. Touto akcí tak pomáháme jak s propagací menších sportů, tak náborem nových dětí," uvedl náměstek primátora Raduana Nwelatiho Daniel Marek.

Přihlásit se mohl úplně každý oddíl. Podle Marka toho využila naprostá většina, 34 oddílů. „Některé se nepřihlásily, nábory si dělají v jiné měsíce než v září. Za dva proběhlé ročníky máme vesměs pozitivní ohlasy v tom smyslu, že tato propagace oddílům pomohla a že se přihlásilo více dětí," dodal náměstek Marek.

Ukázky začnou hned 2. září, kdy bude ve hře v malé tělocvičně 8. Základná školy MW gymnastická škola, která zájemcům předvede ukázky aerobiku.

Koupaliště v Mladé Boleslavi
Koupaliště nezdolá loňská čísla
Ilustrační foto.
Sportovní areál betonárky Radouč dostane nový kabát
Koně strážníci chytali v ulicích Boleslavi
Strážníci chytali koně v ulicích Boleslavi