Pozemky jsou vedeny v územním plánu jako smíšená zóna - zemědělská produkce, urbanizované území ve výhledovém období a jsou využitelné pro územní rozvoj města. Tedy k výstavbě nových domů.

Zastupitelé Mladé Boleslavi schválili nákup čtyř parcel v lokalitě Dubce vyznačených v mapce.Zastupitelé Mladé Boleslavi schválili nákup čtyř parcel v lokalitě Dubce vyznačených v mapce.Zdroj: archiv městaMěsto už v oblasti mezi Dubcemi a Podchlumím vlastní velkou část okolních pozemků. Sjednocením všech pozemků v majetku města vznikne lokalita, kterou lze rozvíjet. „Do budoucna je v této části města plánováno vybudování projektu dostupného bydlení pro občany Mladé Boleslavi,“ řekl primátor Raduan Nwelati.

Dva z aktuálně koupených pozemků jsou podle územního plánu využitelné jako pozemky zastavitelné, určené především pro hromadné bydlení a zčásti pro bydlení individuální. Další dva koupené pozemky pak město potřebuje z důvodu propojení ulice Pražské s mimoúrovňovou křižovatkou Mladá Boleslav – centrum, úsek první etapy od ulice Pražská do příměstské části Podchlumí.

Vizualizace budoucího parkovacího domu u městského stadionu.
PODÍVEJTE SE: Víme, jak bude vypadat nový parkovací dům v Mladé Boleslavi