Zatímco fotbalový tým vyslaný na třetí ročník prestižního klání z Mladé Boleslavi vloni na soupeře nestačil, letos se vyšvihl dopředu a to rovnou na první místo.

Nechal tak za sebou sestavu Městského divadla v Mostě, Městského divadla v Chebu nebo Činoherního klubu Ústí nad Labem. Celkem porazil pět družstev.

Za boleslavské divadlo dres oblékli jak herci Petr Bucháček, Martin Hrubý a hostující Vojtěch Havelka, tak zvukaři, technici a jejich příbuzní či přátelé.

Například vedoucí zvukař Jan Kubín nebo šéf divadelního klubu Michal Bulíř.

Nohu k dílu však přiložil i umělecký ředitel divadla Pavel Khek, který si tak odskočil od zkoušení Zkrocení zlé ženy, provětrat hlavu.

„Kdo má ruce a nohy a alespoň trochu umí hrát, musí jít podpořit domácí tým," okomentoval vznik sestavy manažer divadla Jiří Novotný.

Fotbalisté se vrátili domů s cennou trofejí, pohárem, jenž jim bude připomínat, že nedisponují pouze hereckými kvalitami, ale též nepopiratelným sportovním talentem.

Důkazem vynikající kondice týmu bylo kromě lesklé nádoby rovněž osobní ocenění pro Martina Hrubého, který se zápasů účastnil na postu brankáře. Jeho zásahy byly ohodnoceny další cenou.