Zdaleka ne všude však žákům skončí prázdniny už zítra. Také na Boleslavsku se najdou školy, jejich žáci si užijí dny volna navíc. Například ti ze 7. a 8. základní školy, kteří do lavic usednou až v pondělí. A to jim školní rok také skončil o pár dní dříve vysvědčení se tu rozdávala už 24. června. Důvodem je rozsáhlá modernizace kuchyně a jídelny, která v těchto dnech finišuje.

Velká investice si ve dvou etapách vyžádala přes osm milionů korun bez DPH. Prostory kuchyně i jídelny byly z gruntu zrekonstruovány, proběhla výměna gastronomického vybavení i výměna vzduchotechniky a oken jídelny.

Jak upozorňuje náměstek boleslavského primátora Daniel Marek, také do dalších boleslavských škol v létě proudily peníze. Rekonstrukce kuchyně a jídelny proběhla i na 6. ZŠ, kde byla rovněž navýšena kapacita. Ve škole také přes prázdniny vznikla nová učebna výpočetní techniky. V areálu sousední 5. ZŠ se pracovalo na nákladné úpravě sportoviště a nové hřiště bylo dokončeno také na 3. ZŠ. V září poprvé přivítá malé sportovce i hřiště u základní školy v Debři, které bylo dokončeno v závěru června.

Zdá se, že školy jsou na nápor dětí připraveny. A co školáci? Zeptáme se jich, jakmile se vrátí do lavic.