Rozhodnutí pro ni bylo vlastně nasnadě. Šití jí totiž nikdy nebylo zcela vzdálené. „Mé původní povolání je oděvní návrhářství a zřejmě i proto se na mě začalo obracet velké množství lidí, jestli náhodou neprodávám roušky,“ popsala žena, která roušky neprodává, ale rozdává.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Sto kusů roušek jí zabralo dva dny a dvě noci. „Nejhorší je to dát dohromady, najít všechny komponenty, shánění komponentů je složité,“ připustila.

Tento problém se snaží řešit přes kamarádky a sociální sítě a má k tomu důvod. V Mnichově Hradišti je sice otevřená galanterie, ta ale nyní zažívá obří zájem veřejnosti. „ Je malinká, stojí se před ní velká fronta. Dovnitř berou zákazníky po jednom, a fronta je na půl hodiny,“ popsala Romana Kolínská, která samozřejmě obětovala i své vlastní zásoby látek. Dočasně se tedy rozloučila například s vidinou nových závěsů.

Část její produkce jde přátelům, známým a lidem, kteří pracují v obchodech. Další po dceři poslala třeba do Klaudiánovy nemocnice na dětské oddělení. Z výsledků své práce má ten nejlepší pocit. „Myslím si, že každý, kdo může, by měl přispět. Tohle je to nejmenší co můžu udělat, než odpadneme všichni,“ dodala.

Škoda Auto. Ilustrační foto.
Škoda Auto zastaví ve středu výrobu

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník