Jedna z žen, která tudy procházela a cítila se v nebezpečí, oznámila tuto informaci na linku městské policie. Přivolaní strážníci pak zjistili, že pes pokousal již dva lidi, a jeho majitelka není schopna předložit očkovací průkaz zvířete.

Kromě nepříjemného zranění tak lidem mohla hrozit i velice nebezpečná vzteklina, proti které je v takovém případě nutné napadenou osobu očkovat.

Podle slov ředitele městských strážníků Tomáše Kypty navíc majitelka psa s napadenými lidmi nespolupracovala, a kromě chybějícího očkovacího průkazu se provinila i tím, že svého „mazlíčka“ ani nepřihlásila na magistrátu, aby za něj zaplatila poplatek.

"Ještě ke všemu zvíře nevypadalo příliš zdravě, takže strážníci pojali podezření, že je pes fyzicky týrán. Proto ho převezli k ošetření na kliniku Salvus, kde jejich domněnku potvrdila sloužící veterinářka," vysvětluje Tomáš Kypta.

Pes je silně podvyživený, což by mohl být jeden z důvodů agresivního chování. Strážníci zvíře provizorně umístili v kotci městské policie, odpoledne si ho převzala nezodpovědná majitelka. Celý případ šetří státní policie, přestupková komise města bude řešit zase fakt, že zvíře nebylo řádně přihlášeno.