Vše začalo ve středu brzy ráno, když se pokusil vzít si život muž přímo v centru města.

Usadil se na Staroměstském náměstí a jako prostředek dobrovolného odchodu ze života zvolil nůž. Díky všímavému dispečerovi, obsluhujícímu kamerový systém, však svůj čin nedokonal.

Ke krvácejícímu muži, pod nímž se rozlévala kaluž krve, vyrazila okamžitě hlídka městské policie. Situace byla dramatická, muž měl řezné zranění na ruce a v okamžiku příjezdu strážníků se opět chopil nože s tím, že si podřízne krk.

„Na výzvu, aby odhodil nůž, a nechal se ošetřit, reagoval slovy, že k sobě nikoho nepustí, že chce vykrvácet a skončit se životem," popsal dramatickou situaci Tomáš Kypta, ředitel zdejší městské policie.

Jeden ze strážníků se však ujal role vyjednávače a psychologa v jedné osobě, a zlomenému muži se snažil vysvětlit, že každá situace se dá řešit.

Nakonec vše dobře dopadlo, mladík nůž odložil, nechal si ošetřit pořezanou ruku a následně byl transportován k dalšímu ošetření do Klaudiánovy nemocnice, odkud nejspíš zamířil do Psychiatrické nemocnice Kosmonosy.

SKOK Z OKNA

Ještě te samý den vyjížděli záchranáři znovu, tentokrát do ulice Jana Palacha. Tady došlo k další sebevraždě, tentokrát ale zvolil mladý muž skok z okna jednoho z bytů v panelovém domě.

„Čtyřiadvacetiletý muž vypadl z okna v jedenáctém patře, na místě svým zraněním podlehl," potvrdila tisková mluvčí mladoboleslavské policie Lucie Nováková. Na místě sice ještě přistával vrtulník záchranné služby, ale mladíkovi bohužel nebylo pomoci.

V prvním okamžiku nebylo jasné, zda se jednalo o úmyslný čin, nebo šlo o nehodu, ve hře ale samozřejmě mohla být i verze násilného činu. Z tohoto důvodu byla nařízena soudní pitva.

Policisté už v pátek sdělili první výsledky své práce: „Prvotním šetřením a ohledáním místa činu se, dle sdělení kriminalistů, jedná s největší pravděpodobností o sebevražedné jednání a nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti muže podílela jiná osoba," uvedla mluvčí Nováková.

Vyvrcholením nešťastné bilance bylo páteční odpoledne, kdy přišla třetí zpráva podobného ražení.

„Krátce po čtrnácté hodině odpoledne došlo k pádu muže z okna. I tento člověk svým zraněním podlehl,"řekl Boleslavskému deníku policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Podle našich informací šlo o panelový dům v Mládežnické ulici číslo 1273, a muž vyskočil z šestého patra.

Podle psycholožky Jany Tesařové nejsou sebevraždy o prázdninách ničím výjimečným. „Stejně jako je tomu v období okolo Vánoc, jde totiž o dobu, kdy většina lidí vystupuje ze zajetého stereotypu běžného roku. Lidé často nezvládají dovolenou a volno, navíc mohou právě v této době pocítit nedostatek financí či rodinné problémy, což dovolenou limituje," vysvětluje psycholožka.