V sobotu ve tři hodiny odpoledne policisté v Mladé Boleslavi zadrželi třiadvacetiletého mladíka, který na křižovatce ulic Na Radouči a U Stadionu způsobil dopravní nehodu, když nekontrolovatelně vjel do protisměru a střetl se s projíždějícím vozem.

Dechová zkouška následně ukázala, že měl v krvi 1,7 promile alkoholu, a tak místo nehody opustil už bez řidičského oprávnění na místě o něj přišel. K další nehodě, kdy byly na vině návykové látky, došlo v sobotu okolo druhé hodiny ranní u Chudoples na zdejší lesní cestě. Řidič tady zapadl a během snažení dostat automobil zpátky na silnici začal vůz kvůli technické závadě hořet.

„Na místo vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně policistů z obvodního oddělení Mnichovo Hradiště. Ti na místě zjistili, že dvaapadesátiletý řidič požil před jízdou alkohol, v jeho dechu naměřili přes jedno promile," prozradila podrobnosti policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Podobný osud čekal i na osmapadesátiletého muže, který nejprve omezil v jízdě řidiče dalšího vozidla a poté, podobně jako u předchozího případu, zapadl se svým vozidlem v poli za obcí Horka. Na místo přivolaní policisté naměřili řidiči téměř dvě promile alkoholu v krvi, a i tento muž přišel o řidičák.

Celkem boleslavští policisté řešili během tří dnů šest případů alkoholu za volantem a pět případů řízení pod vlivem omamných a psychotropních látek.