Industriální hala za Střední průmyslovou školou, přilehlá ulice a Vzdělávací centrum Na Karmeli nabídnou program pro všechny „hračičky“ každého věku.

Maker Faire je největší světová přehlídka inovací, kreativity a důmyslnosti pro celou rodinu. Jde o setkání tvořivých a zvídavých lidí, které baví zkoušet nové věci a neformálně sdílet poznatky a zkušenosti v přátelském prostředí. Zábavný jarmark, ale také veletrh pro makery, kde každý může představit svůj produkt, vychytávku, „hack“, experiment nebo koníček. „Festival jako takový má světový koncept festivalů, je součástí sítě, která vznikla před 10 let, přišla z Ameriky a přes západní Evropu se dostává k nám,“ uvedl jeden z organizátorů akce Daniel Jirotka.

Klementinka ožila seniorskou olympiádou
OBRAZEM: Klementinka ožila seniorskou olympiádou

Mladoboleslavská zastávka má skromný název Mini Maker Faire, poukazující na menší počet vystavujících, než je například v Praze nebo Plzni, ale zajisté to nebude o nic menší zábava. Připraveny jsou stánky s ukázkami produktů a postupů. Z nich jmenujme například výrobu foukaných skleněných figurek, 3D čokotisk, cyklokuriozity, programování robotických hraček nebo výroba domácí přírodní kosmetiky.

Doprovodný program nabídne workshopy, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet některé postupy makerů, odborné přednášky ve Vzdělávacím centru Na Karmeli, prohlídky historického objektu strojní pletárny Eisler & Fuchs a originální pojízdnou dílnu FABLab Experience.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Letecké muzeum Metoděje Vlacha.
Letiště patřilo starým unikátům
Mladoboleslavský voříšek 2019.
Mladoboleslavská Krásná louka hostila charitativní výstavu