Také vedení města Mladá Boleslav vsobotu 17. listopadu symbolicky uctilo státní svátek Den boje za svobodu a demokracii. Zástupci města položili v 9 hodinvěnec kpomníku obětem totalitního režimu na náměstí Republiky. Věnce kladl i senátor za Mladoboleslavsko Jaromír Jermář (ČSSD).
Primátor města Raduan Nwelati (ODS) vtéto souvislosti novinářům řekl, že tento svátek považuje za jeden znejvýznamnějších dnů vhistorii České republiky. Podleněho je tento den milníkem vhistorii, přestože nepovažuje vše, co se odehrálo po listopadu 1989 za správné. "Za zásadní přínos této společenské změny považuji vzniklou svobodu, která mimo jiné umožňuje novinářům svobodně psát a všem lidem obecně sbírat nové zkušenosti a nové zážitky i vzahraničí," řekl Raduan Nwelati.
Příliš pozitivně ale uplynulé období nevidí primátorův náměstek Jan Smutný (SNK-ED). Podle něho přetrvávají učásti populace špatné vlastnosti. "Je to významný den, který nám přinesl uvolnění, možnost cestování, podnikání a naprostou volnost pro každého občana zvolit si svoji cestu v rámci svých možností. Na druhou stranu mě mrzí, že se ekonomicky umíme narovnat, koupit zařízení a stroje, ale morálka lidí je stále špatná. Je tady závist, je tady malá houževnatost něco dokázat. A to mě hrozně mrzí. Přestaňme si závidět, buďme houževnatí a každý buďme částečně odpovědní sami za sebe," řekl Boleslavskému deníku Jan Smutný.
Primátor Nwelati s názorem svého náměstka ostře nesouhlasí. Uvedl, že naopak závisti mezi lidmi ubývá. "Společnost se velmi lepší a neviděl bych to tak černě," řekl Nwelati s tím, že by si lidé měli událostí ze17. listopadu vážit.