Starosta Sedlce u Benátek nad Jizerou Václav HrabStarosta Sedlce u Benátek nad Jizerou Václav HrabZdroj: https://www.starostove-nezavisli.cz/Celá událost se seběhla asi v pět hodin ráno. „Spal jsem a asi dvakrát mi zazvonil telefon, tak jsem to tedy vzal a volal mi řidič autobusu. Ten říkal, že už je u mě na dvoře, jestli bych ho nevytáhl, že se mu podařilo s autobusem zapadnout,“ popsal starosta Sedlce Václav Hrabě. Řidič se k němu dostal souhrou náhod, právě pana starostu mu doporučil jiný projíždějící člověk, kvůli tomu, že vlastní traktor.

Neznámému řidiči starosta přislíbil pomoci a začal se shánět po laně, kterým by jej vysvobodil. Řidič autobusu totiž vlastní neměl. Václav Hrabě tedy našel své, vzal tahač a vyrazili. „U toho autobusu však nebylo kam lano zaháknout. Takže jsme to nakonec dali za nápravu,“ okomentoval starosta.

Zapadlý autobus mezi obcemi Veltruby a Hradištko 1 na Kolínsku museli v pondělí 8. února ráno vyprošťovat hasiči.
Sněžení přineslo kolaps. Kalamita zastavila příměstské autobusy, stály i vlaky

Cesta u Sedlce, na níž autobus zapadl, byla podle starosty úplně zasypaná sněhem. Vůbec nebylo jasné, kudy vede. „Myslím si ale, že musel jet docela rychle, stalo se to za zatáčkou,“ doplnil Václav Hrabě.

Autobus se ze závěje podařilo dostat a mohl pokračovat dál na svou pravidelnou linku.