Petr Čáslavský ze Zvířetic, který strážkyni Svatomartinské aleje do ankety nominoval, nesmutní. Akce podle něho splnila svůj účel. „Do příštího ročníku ji přihlašovat nebudeme, je to anketa, která lidi v okolí spojuje, je ale možné, že někdo nominuje jiný strom. To že nebyla první nebo druhá není důležité, důležité je, že si lidi uvědomili, že je to starý strom a že je potřeba ho zachránit,“ uvedl k výsledku ankety Čáslavský, podle kterého jednoduše nemůže vyhrát každý.

Přesto došlo podle něho k tomu důležitému, ke spojení lidí, kteří měli na společný cíl a pro svoji starou hrušku hlasovali. Přesto ale dostala méně hlasů, než se očekávalo. Svoji roli podle Petra Čáslavského mohlo hrát i to, že bakovská škola, která byla do celého dění zainteresovaná, končila dříve, už v polovině června, a tak děti z ní často pro svůj strom nehlasovaly.

Nominace na příští ročník lze posílat od 21. března 2020 na stránkách www.stromroku.cz, každý má tedy dost času na to, aby si dobře rozmyslel svého favorita.

Poznáte místo na Mladoboleslavsku?
FOTOKVÍZ: Poznáte místo na Mladoboleslavsku?
Puma americká. Ilustrační foto
Odborník: Chování pumy, která utekla lidem, nelze předvídat