To, co se rozjelo koncem prosince pozvolna úvodními nominacemi, teď pádí jako z kopce rozjetý vlak bez brzd. Hlasování v anketě Sportovec Mladoboleslavska běží na plné obrátky. Do konce hlasování zbývá deset dní, za dalších dvanáct od ukončení přijímání hlasů pak bude slavnostní vyhlášení. „Všechno zatím šlape po- dle plánu," hlásí k přípravám šéfredaktorka Boleslavského deníku Šárka Charousková.

Redakce aktuálně pomalu sčítá první várku kuponů, které dorazily od čtenářů. „Zatím je ten přísun pozvolný. Ale ze zkušeností víme, že největší nápor nás čeká v posledním týdnu, ne-li dnu, kdy čtenáři donesou všechny kupony, které doma nashromáždili," říká šéfredaktorka, na kterou čeká s jejími kolegy sečtení zhruba tří tisícovek novinových kuponů.

„Uzávěrka hlasování je v pátek 4. března, sečteno bychom měli mít někdy v noci z pondělí na úterý," ví ze svých zkušeností s minulými ročníky Charousková. Redakci Deníku tak čeká perný víkend v zavalení kuponů. Na jejich stříhání a odevzdávání, stejně jako na hlasování po internetu, máte ještě týden a půl.

Právě na internetu už čtenáři Boleslavského deníku a sportovní fanoušci z Mladoboleslavska rozdali značný počet hlasů. „V úterý jsme měli zaevidováno přes 45 tisíc hlasů rozdaných ve všech kategoriích. Nejvíce se tradičně hlasuje mezi jednotlivci a u talentů do osmnácti let," počítá nahlas Šárka Charousková.

Od dnešního dne může přidat další počty a sice počty vydaných vstupenek. „Je to tak. Dnešním dnem začíná distribuce vstupenek. Stejně jako v celé více než dvacetileté historii ankety bude vstupné na slavnostní galavečer zdarma," říká šéfka Boleslavského deníku. Přesto je potřeba si vstupenku na vyhlášení vyzvednout. „Budeme totiž stejně jako v loňském roce mít stolové uspořádání v sále, a musíme tak mít přehled o zasedacím pořádku," vysvětluje.

Galavečer se uskuteční ve středu 16. března, jeho dějištěm bude i letos mladoboleslavský Dům kultury. „Kapacita sálu je někde okolo pěti set míst. Věřím, že budeme mít plno," nabádá jedna z hlavních organizátorek ke včasnému zajištění vstupenek.

A bude se na co koukat? „Určitě! Kromě plejády těch nejlepších sportovců Mladoboleslavska se mohou diváci těšit i na nás," říká krajský šéfredaktor Deníků Jiří Macek, který se stejně jako v minulých letech objeví na pódiu. Tentokrát však bez svého obvyklého parťáka Luboše Dvořáka. „Luboš má bohužel v termínu konání jiné povinnosti, a tak jsme museli řešit, jak s touto situací naložíme. Navíc o své moderátorské místo se hlásil velmi hlasitě náš sporťák Jarda Bílek. Tak dostane letos šanci," popisuje přípravy Macek.

Ten už dva měsíce nosí v hlavě podobu scénáře: „Poslední dobou moc nespím. Pořád na to musím myslet a vymýšlet, co tam ještě hodit. Téma a hlavní linku už máme samozřejmě vymyšlené. A i letos to bude pecka!"

Tak neváhejte, hlasujte a nezapomeňte si vyzvednout své vstupenky!