Zajímali jsme se, jak pokračuje případ parkování osobního auta v průchodu domů naproti soudu v Mladé Boleslavi.

V místě, kam se dá přijet pouze po chodníku a které není určeno k parkování, opakovaně stávaly luxusní vozy.

Naší redakci a policii na tuto situaci upozorňovali obyvatelé tamních domů. Dopravní policisté špatné parkování v tomto místě několikrát také zaznamenali a případy oznámili na příslušný odbor magistrátu.

„V březnu jsme přestupek oznámili třikrát a v dubnu jednou," uvedl vedoucí dopravního inspektorátu Vladislav Král.

Zároveň také objasnil, že 
v souvislosti s novelou zákona o provozu na pozemních komunikacích přestali dopravní policisté při zjištění špatně parkujícího auta umisťovat za stěrač takzvanou parkovačku.

„Předvolání pro nepřítomného řidiče už nedáváme. Přestupek zadokumentujeme, zjistíme majitele vozidla a materiál postoupíme na magistrát," popsal dále vedoucí dopravky.

Magistrát pak přestupci rovnou vymezí pokutu a přestupce vyzve k její úhradě.
Tento postup použili policisté také u špatného parkování auta v průchodu panelového domu U Kasáren.

Od ledna do konce dubna dopravní policisté oznámili celkem 229 přestupků, přičemž se ale rozhodně nejedná jen o špatné parkování. Novela zákona zvýšila zodpovědnost provozovatele a majitele vozidla za zákonný provoz auta. Jejím cílem bylo učinit přítrž výmluvám na osobu blízkou.

„Oznámením na magistrát končí i zjištění překročení maximální povolené rychlosti. Snažíme se vždy řidiče řešit rovnou, ale stávají se situace, kdy není možné auto hned zastavit," dodává Vladislav Král.