Už po pětatřicáté se letos postaví na start Škoda Economy Run závodníci ze všech koutů České republiky i nadšenci ze zahraničí, aby se pokusili lámat rekordy a šetřit palivo extrémním způsobem. Tradiční soutěž pořádaná Automotoklubem Škoda Mladá Boleslav a společností Škoda Auto se letos uskuteční 24. září.

Závodníky bude opět čekat jednodenní závod v délce zhruba 320 kilometrů. Trať, jejíž start a cíl je opět na parkovišti u Škoda Service Centra (kde probíhá úvodní přejímka vozu i závěrečné měření spotřebovaného paliva), povede tentokrát do škodováckého závodu ve Vrchlabí, kde závodníci během přestávky navštíví tamní kantýnu.

„K měření spotřeby pohonných hmot bude použito stejné metody jako v roce 2015, tedy „virtuální nádržky"," prozrazuje Josef Pálka z AMK Škoda Mladá Boleslav. Pánové Tribula a Kadlec, někdejší šampióni Škoda Economy Run, kteří se na vyvinutí tohoto způsobu měření podíleli, opět zůstávají v řadách organizátorů.

Mezi závodníky budou opět známá jména. Například Marek Tomíšek, který se z pravidelného účastníka Economy Run stal redaktorem webu věnovaného úsporné jízdě, nebo posádka Boleslavského deníku, která na startu už také nesmí chybět. Doufáme, že letošní reprezentanti barev Deníku - posádka Weiss-Mareš - naváže na své někdejší stříbrné umístění v těžké konkurenci novinářské kategorie.

Přihlášky je možné podávat až do konce tohoto týdne, tedy do 28. srpna. Několik volných míst ještě zbývá. Pokud o účasti přemýšlíte, vězte, že atmosféra soutěže vás pohltí.

Propozice soutěže i formulář přihlášky jsou na internetových stránkách www.economyrun.cz.