Špičkoví sportovci se na svých strojích budou prohánět podél Klenice u Štěpánky, a to už za pár týdnů!

Do Mladé Boleslavi se po sedmadvaceti  letech v listopadu vrací vrcholový závod v cyklokrosu, na kterém by měly podle pořadatelů své síly poměřit více než dvě stovky závodníků minimálně z patnácti států.

„Startovat se bude z Vančurovy ulice od areálu Compagu, a trať, po které se pojede, byla odzkoušena už minulý rok během TOI TOI Cupu," upřesnil ředitel závodu Antonín Ungerman.

A z jakého důvodu byla vybrána právě tato  trať? „ Je optimální díky své přehlednosti jak pro diváky, tak pro televizní kamery, závod jich mimochodem bude snímat hned šestnáct," upřesnil Antonín Ungrman.

S organizováním závodu pomáhá i někdejší primátor a současný radní Mladé Boleslavi Svatopluk Kvaizar, který také prozradil, že jediné, z čeho mají strach, je počasí, respektive velký déšť, který by mohl rozvodnit Klenici a připravenou trať zaplavit. „I na tuto alternativu jsme ale v nejhorším připraveni, závod bychom museli přesunout. Věříme však, že k tomu nedojde, zatím tu počasí vždy vyšlo," dodal Svatopluk Kvaizar.

Antonín Ungrman dále doplnil, že se pojede ve čtyřech kategoriích – muži do 23 let, ženy bez omezení věku, junioři a juniorky (17 až  22 let).

„V kategorii žen věříme v účast nejúspěšnějších závodnic, účastnících se světových pohárů: Havlíkové, Mikuláškové, Štěpánové a zejména Kateřiny Nash. V kategorii mužů do 23 let se těšíme na start boleslavského úspěšného reprezentanta Karla Pokorného," láká ředitel závodu.

Mistrovství Evropy se v Mladé Boleslavi bude konat 3. listopadu a záštitu nad ním převzal primátor města Raduan Nwelati.