Při pochůzce po autobusovém nádraží si hlídka povšimla podivně gestikulujícího muže, který posedával na zemi u čekárny.

„Strážníci se muže zeptali, zda nepotřebuje pomoc či nemá zdravotní potíže. Muž odpověděl, že je to jedno, že nechce vůbec nic, jelikož v životě o vše přišel a za okamžik se stejně chystá spáchat sebevraždu,“ popsal situaci šéf Městské policie Tomáš Kypta.

Policisté nejprve nevěděli, zda muž, který byl zjevně opilý, nežertuje a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Zjistili, že se jedná o občana z Nové Paky, který mezitím opakoval, že jeho život ztratil smysl a nevidí jiného východiska, než skočit pod vlak. Svému prohlášení následně dodal váhu, když se zvedl a vyrazil k blízkému kolejišti.

„Tento úmysl mu hlídka rozmluvila a vyzvala ho, aby setrval u služebního vozidla,“ dodal Kypta. Výzvě muž vyhověl, zároveň ale dodal, že o sebevraždu se pokusil již dříve a je odhodlán učinit tak znovu. Policisté se jej snažili uklidnit a na pomoc přivolali i záchrannou službu.

Lékař provedl u muže dechovou zkoušku, která ukázala 3,41 promile. Místo pod vlak tak muž putoval do nemocnice, kde lékařka rozhodla o jeho převoz na záchytnou stanici, kam jej hlídka na závěr doprovodila.

Ilustrační foto.
Sebevraždu strážníci opilému muži vymluvili