A prkna, která i ve městě automobilů znamenají svět, uvedou v pátečním večeru premiérové zpracování humoristického románu Zdeňka Jirotky, který napsal v nelehké době roku 1942.

Rodinná komedie plná humoru a živé hudby přenese diváky do noblesní prvorepublikové atmosféry a ukazuje, jak to vypadá, když se sluha stane pánem svého zaměstnavatele.

„Doufám, že naše zpracování Saturnina bude tak blízké knize, jak jen to je možné. I proto jsme si zvolili vlastní dramatizaci, protože když jsem četl ty předchozí, tak byly samozřejmě dobré, ale vždy tam bylo něco, co nebylo v knížce," řekl režisér hry Adam Doležal.

Dále poukázal na známý fakt, že film je film a divadlo je divadlo. To je vzkaz tvůrců těm, kteří budou chtít hru srovnávat s veleúspěšným filmem Jiřího Věrčáka z roku 1994.

Ilustrační foto.
Branžež čeká v sobotu invaze cyklistů

„Věřím, že Zdeněk Jirotka by měl z našeho pojetí hry radost. Těším se nejen na krásné texty, ale i na kostýmy,“ uvedla ředitelka divadla Janeta Benešová a potvrdila, že představení je beznadějně vyprodané.

V hlavní roli Saturnina vystoupí Petr Bucháček, dále pak Radim Madeja, Libor Stach, Martin Hrubý, Eva Reiterová, Milan Ligač, Hana Marie Maroušková, Miroslav Babuský Karolina Frydecká a další.

Legendární sluha Saturnin ožívá v autorské dramatizaci slavného románu Zdeňka Jirotky, který napsal v roce 1942.Zdroj: Městské divadlo Mladá Boleslav

Reprízy představení jsou v mladoboleslavském divadle zatím naplánovány na 24. dubna, 27. dubna, 30. dubna a 16. května.

Klíště. Ilustrační snímek.
Je teplo, klíšťata se probouzí