Mladoboleslavská radnice s blížícím se adventem hlásí, že pro své občany zajistila dosud nevídanou věc - ruské kolo. Chvíli to sice trvalo, než celá věc dozrála, ale zájemci o pohled z výšky mohou jásat. 

„Součástí adventních trhů bude i několik atrakcí pro návštěvníky, jimž chceme umožnit trošku netradiční pohled na naše město. Na Výstavišti tak bude umístěno 16 metrů vysoké ruské kolo a řetízkový kolotoč, který lidi vyveze do výšky zhruba 26 metrů, kde se bude pomalu točit," odtajnil očekávanou novinku primátor města Raduan Nwelati a dodal, že pevně věří, že i díky připravovaným novinkám si obyvatelé Mladé Boleslavi letošní advent skutečně užijí. 

„Vzhledem k tomu, že se stále jedná o některých akcích a také atrakcích, rozpočet na vánoční výzdobu a adventní akce v tuto chvíli nelze specifikovat,“ vyjádřila se mluvčí města Šárka Charousková k dotazu na peněžní stránku trhů.

Škoda Vision E.
Škodovka chystá výrobu elektromobilů v roce 2020

O tom, zda se primátorova očekávání naplní či nikoliv, se ukáže poměrně záhy, nicméně diskuse na sociálních sítích věnované tomuto tématu běží bez mála měsíc. A společnost půlí, jak také jinak. „Je to kravina. Ale každé zboží má svého kupce,“ napsala Jana Petrová Lejpová, kterou doplnil názor Petry Sklenářové. „Za celou naši kancelář, osm lidí, rozhodně NE!“ 

Naproti tomu Dalibor Kolář s nápadem souhlasí a vysvětlil také proč. „Já jsem pro, samozřejmě to nesmí být předražená investice, ale proč nedělat lidem radost. To se už neumíme radovat? Jasně, chodníky, silnice a další věci jsou potřeba, ale potřeba je taky i trochu upřímné radosti, jinak z nás budou brzy roboti.“ 

Ruské kolo a celé adventní trhy startují v areálu Na Výstavišti 1. prosince a potrvají až do 23. prosince. Trhy budou otevřeny denně od 16 do 21 hodin a každý den zde bude rovněž zajištěn kulturní program, v němž se představí nejrůznější boleslavské zájmové kroužky, pěvecké sbory i sportovní oddíly.

Ilustrační foto.
Některé stromy budou muset ustoupit novému parku