Začíná to na Jičínské, kde v ranní špičce člověk čeká jako na proslulé Jižní spojce, pokračuje Ptáckou, Jaselskou či třeba Kollárovou.A to je jen stručný výčet nejaktuálnějších uzavírek či dopravních omezení, které se ve městě automobilů před začátkem prázdnin objevily, či práce na nich pokračují.

Nejoptimističtější je situace na Ptácké ulici, kde je sice provoz stále sveden do jednoho pruhu a je řízen semaforem, ovšem práce se tu blíží do finále, včera zde definitivně dokončili práci archeologové.

„Na revitalizaci jižní části Ptácké ulice pokračují stavební práce a vše směřuje k tomu, aby bylo celé dílo dokončeno na konci celozávodní dovolené ve Škoda Auto, tedy před koncem července. V té době by měla být průjezdná bez omezení jak Ptácká, tak Koněvova ulice mezi mostem a Ptáckou," potvrdil Pavel Šubrt z tiskového oddělení.

Pevné nervy by ale měli mít i řidiči na dalších místech v regionu, uzavírky se totiž týkají i příměstských částí, například v Čejeticích je zavřena silnice směrem na Dalovice.

Čtyři ulice jsou uzavřeny i v Mnichově Hradišti, pracuje se i na vozovkách v Bělé nebo také v Dobrovici.