Do improvizovaného studia zamířil dopoledne moderátor Jan Rosák se svým každodenním pořadem Tandem.

Jeho hostem byl Ota Jirák, herec a dabér, kterého známe nejen z prken boleslavského Městského divadla, ale také z televizní obrazovky. Tam ztvárňuje nejenom oblíbeného doktora Pantoflíčka v „nekonečném" seriálu, ale také obdařuje hlasem televizního plyšáka Hele.

„Té postavičce je už dvaatřicet let, stejně jako mojí dceři," nechal se slyšet Ota Jirák přímo při rádiovém rozhovoru. „Ti panáci byli šťastně vymyšlený. Spolupráce s Jirkou Lábusem je vynikající a dětem se za ty roky neomrzeli," řekl dále Ota Jirák.

Sám si užívá důchodu, ale práce je podle jeho slov pořád hodně. „Důchod je dost pracovní, ale člověk by jinak zakrněl," řekl dále Jirák.

Moderátor Tandemu Jan Rosák se svěřil, že v tomto pořadu, který se vysílá každý den se prostřídalo už na dva tisíce hostů.

„Tandem se poprvé vysílal 5.června 2005 a vysílá se každý všední den," uvedl doslova Jan Rosák.

Vysílání mimo pevné studio má svoje specifika a zvláštnosti. „Je to zajímavější v tom, že vám do toho přicházejí okolní ruchy a podněty. Projede auto a mnohem bizarnější je, když si to, že vysíláme živě někdo z okolo jdoucích neuvědomí a a začne vám do toho mluvit. To pak bývá i docela prekérní," řekl s úsměvem Rosák.

Tentokrát se ale takové faux pas nestalo a celý rozhovor se obešel bez "katastrof".

Co Jan Rosák a opakování soutěže Riskuj na jedné z televizních stanic. "Abych se přiznal, kouknul jsem se na to jednou, když mi tenhle program byl doma nainstalován a trochu jsem se zděsil, jak jsem zestárnul. Tak na to už radši ani nekoukám," svěřil se moderátor.

Jan Rosák prozradil svou současnou pracovní náplň. Kromě kažodenního pořadu Tandem se věnuje natáčení soutěžního pořadu.

"Kromě toho dělám premiérově Barandovský videostop, což je věc, která mě asi v současnosti nejvíc zaměstnává. Tenhle pořad se oproti minulosti v současnosti vysílá každý týden a scénáristicky si většinu pořadů připravuji sám s manželkou. Je to hromada práce. Každý měsíc šest dílů, pět připravuji sám s manželkou, jeden Vladimír Bezděk, a to pro nás znamená prohlídnout si kolem čtyřicítky filmů, vybrat ukázky, k nim otázky základní a potom otázku, která se k tomu pojí, to je ta otázka veselá." přiblížil přípravu videostopu Jan Rosák.

Návštěva těchto dvou hostí na Staroměstském náměstí byla spojena s malou autogramiádou. Živé vysílání bude z Boleslavi pokračovat až do pátku.