Řada oprav hlavních ulic ve městě provoz značně komplikuje a ještě bude.

Jaselská ulice

V této ulici dochází ke kompletní rekonstrukci. Momentálně se v jednom úseku pracuje na vodovodu a následně se v celé ulici bude opravovat povrch vozovky i chodníky.

„Na této stavbě už bylo požádáno o prodloužení do konce října," konstatoval pracovník oddělení dopravy mladoboleslavského magistrátu Václav Honc.

Momentálně je uzavřen jen úsek od Palackého ulice k třídě V.Klementa, ale skutečné komplikace nastanou od konce července, kdy dojde k uzavírce křižovatky s Havlíčkovo ulicí.

Třída V.Klementa

V úseku od Tylovy po Jaselskou ulici jsou opravovány sítě pod chodníkem. Navíc do této páteřní komunikace zasahuje oprava v Jaselské ulici.

„Je pravděpodobné, že v křižovatce s Jaselskou ulicí bude asi dva týdny provoz s pouze jedním pruhem. Možná dojde také na řízení provozu semafory," konstatoval pracovník magistrátu.

Tyto uzavírky by měly skončit do konce července.

Jičínská

Zde již nějaký čas komplikuje provoz v úseku od Laurinovy ulice po ulici Na Celně částečná uzavírka.

„V nejbližší době bude v tomto úseku pouze provoz směrem z centra. Do centra povede objížďka po Dukelské ulici," popsal plánovaný průběh uzavírky Václav Honc.

Až asi do poloviny září tedy potrvají značné dopravní komplikace na příjezdu od Jičína do centra města.

Ptácká

Revitalizace Ptácké ulice pod hradem se blíží do cíle. Kompletně zrekonstruovaná ulice by měla být zprovozněna v polovině prázdnin.

„Ve směru od přejezdu na Českou Lípu bude v polovině července asi dva týdny částečná uzavírka ulice, ale ta by neměla provoz komplikovat," uvedl ve výčtu uzavírek pracovník magistrátu.

Další dopravní omezení

Až do konce srpna budou pokračovat opravy sjezdů a nájezdů na rychlostní silnici v Bezděčíně.

Rovněž do srpna bude i nadále pokračovat uzavírka v Podchlumí a prodloužena bude také do srpna úplná uzavírka Kollárovy ulice.

S komplikacemi musí řidiči počítat také v příštím týdnu během Rally Bohemia.