Od Ptácké až po Havlíčkovu bude od dnešního dne zavřena Jaselská ulice.Dlažební kostky jsou totiž trnem v oku řidičů i lidí, kteří v okolí vydlážděných komunikací bydlí.

I proto v posledních letech panuje trend zbavovat se „kočičích hlav" i klasických dlažebních kostek. V Jaselské ulici to nepůjde úplně, protože to nepovolili památkáři, ale i tak zde od dnešního dne začne velká rekonstrukce.

„Komunikace patří ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které také bude opravdu povrchu tady i v Jičínské ulici financovat," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

V souvislosti s tím však chce podle jeho slov město zároveň opravit i přilehlé chodníky, které jsou naopak v majetku Mladé Boleslavi.

„V úterý 30. dubna zde již naplno zahájí společnost Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav stavbu vodovodu. Stavba předchází velké rekonstrukci této ulice, která potrvá až do podzimu a bude probíhat v několika etapách," upřesnil primátor.

V souvislosti s uzavírkou Jaselské se změní i některé jízdní řády autobusů a bude zřízena jednosměrná dočasná zastávka u stanice městské dopravy Na výstavišti.