Co jste si pro mlsné návštěvníky připravila?

Kdo chce, může u mě ochutnat tradiční bramboráky a kuřecí řízky, a to buď prsní nebo stehenní, k tomu zakousnout krajíc chleba a kyselou okurku.

Vsadila jste na klasiku, jak lidem chutná?

Řekla bych, že ji mají rádi a jsou na ni zvyklí. Moje bramboráky jsou podle všeho vyhlášené, protože se pro ně lidé často vrací. Říkám o nich, že jsou takové říznější. Asi proto, že jsem si tradiční recepturu trochu upravila. Dávám hodně česneku a majoránky a to asi lidé chtějí. Důležité také ale je, aby nebyly moc přesmažené. To se pak pravá bramborová chuť může úplně ztratit a to je škoda.

Čtěte také: Festival pana Pipa přivede na prkna dětské soubory

Asi jste se trefila do chuťových buněk návštěvníků, že?

Hlavně chlapům. Ženy si spíše dávají ty řízečky. A někteří obě jídla dokonce spojí. V době Restaurant Day asi nikdo nehraje na štíhlou linii.

A co třeba něco sladkého? Co jste připravovala v minulých letech?

Tak třeba francouzské palačinky, ty se dělají podobně jako ty naše české, akorát se do nich použije více vajec a smaží se na přesmaženém másle. Často také dělám z kynutého těsta bábovky – třeba skořicovou s čokoládou. Uvnitř se těsto jakoby speče, všechny chutě se spojí a to je dobrota.

Kuchaři, kteří vaří jen pro radost, se vyhýbají různým náhražkám a chemii v jídle. Jak tohle vnímáte vy?

S tím souhlasím. Jídlo se má dělat podle mě pomalu, s láskou, a aby organismu přinášelo důležité živiny, mělo by být čerstvé. Nesnáším, když někdo vyndá jídlo z mrazáku a pak ho ohřeje v mikrovlnné troubě. Nicméně pochutnám si třeba na „číně" a zvlášť ve chvíli, kdy ji kuchaři připravují přímo přede mnou. Na druhou stranu ale musím říct, že jsme Čínu procestovali, samozřejmě jsme si toto jídlo objednali a tam chutnala úplně jinak, než je tomu v Čechách.

Když jste měla možnost ochutnávat jídla i v zahraničí, kde vám nejvíce chutnalo?

Jezdili jsme pravidelně do Číny nebo Spojených států, ale kde mi chutnalo nejvíc? No, asi doma… (smích)

Čtěte také: Ve výplatě najdou zaměstnanci Škodovky rekordní bonus: 45 tisíc korun