Varianty, se kterými magistrát kalkuluje, jsou diametrálně odlišné. Pohybují se od zbourání haly až po její konkrétní využití pro kulturu. Jako možnost zde figuruje úplná demolice objektu a výstavba nového městského bytového domu. Teoreticky by ale prý do budoucna hala mohla sloužit jako výstavní a komunitní prostor pro místní. „Osobně bych rád našel nějaký kompromis mezi využitím prostor bývalé tovární haly, která má svoji jedinečnou atmosféru a výstavbou tolik potřebných městských bytů,“ připustil Povšík, který je prý otevřený všem nápadům, které by objekt oživily.

S nápady na využití haly může přijít i široká veřejnost. V sobotu 21. září v hale totiž proběhne několik komentovaných prohlídek. Uskuteční se v časech od 15, 16 a 17 hodin a povede je člen Sdružení historiků ČR a boleslavský rodák Jiří B. Sturz.

Továrna byla původně textilním provozem a založili ji boleslavští židé. Na jednom z dochovaných trámů je dokonce vidět originální podpis člověka, který byl později za druhé světové války zplynován v jednom z nacistických vyhlazovacích táborů.

Ilustrační foto.
Benátky lidem rozdaly popelnice na tříděný odpad a budou pokračovat
Ilustrační foto.
Odstřel koček i psů v přírodě se výrazně snížil a klesá dál