Jedná se o disciplíny psích sportů, které jsou náročné na sílu a dynamičnost. Pejsci tak zde měřili své síly v několika disciplínách, kterými byly high jump - skok do výšky, long jump – skok do dálky z odrazového můstku, weight drag pull – pes musí s připnutými saněmi a příslušným závažím urazit stanovenou vzdálenost v časovém limitu, treadmill race – pejsek běhá upnutý v postroji na běžícím páse v časovém limitu, wall climbing – pes musí vyběhnout po stěně co nejvýš a a-frame – pes musí během jedné minuty v co nejvyšším počtu překonat překážka ve tvaru A. 

„Je nás pět, co jsme GLADIATOR GAMES založili. Už delší dobu jezdíme po České republice i do zahraničí. Řekli jsme si, že si založíme něco svého, protože pejsky máme rádi a děláme to pro ně,“ řekl jeden z organizátorů akce Marek Kvaško. „Není to procházka růžovou zahradou. Dát všechno do kupy něco obnáší,“ dodal Kvaško s tím, že zorganizovat takovou akci není žádná legrace. 

Na závodech přišla řeč i na skutečnost, že se spousta lidí těchto psích ras bojí. „Bojové plemeno neexistuje. Jsou to psi, kteří mají vůli, mají sílu a každé plemeno se hodí typově pro jinou povahu člověka. Bojoví psi nejsou. Bojového psa z něj udělá až páníček,“ řekl jeden ze sponzorů a zároveň soutěžících Jakub Výborný.

Módní přehlídka návrháře Martina Burgera.
OBRAZEM: Módní přehlídka Martina Burgera přilákala spoustu lidí