1. března 1996

Židle nestačily a sál baráčnické rychty na Ptácké ulici praskal ve švech. Hostem besedy tu byl František Kamler, ředitel Výzkumného ústavu včelařského v Dole (na své pozici je dosud), který nejen včelařům přiblížil probíhající privatizaci včelařského „výzkumáku", ale promluvil třeba i o tehdejší české spotřebě medu průměrný Čech před 20 lety za rok spotřeboval pouhý půlkilogram medu ročně. V posledních letech je to zhruba o 200 gramů na hlavu více.

V České Lípě pokřtila dolnobousovská likérka Glenn Hill Drinks nový nápoj pojmenovaný regionálně Felicia. Patrony se stali zpěváci Jiří Korn a Petra Janů.

Nezaměstnanost v roce 1995 dosáhla na Boleslavsku hodnoty 1,3 procenta. Nejvyšší byla v regionu na Bělsku (1,42 procenta), nejnižší naopak na Dobrovicku (0,97 procenta). Přímo v Mladé Boleslavi bylo bez práce 1,11 procenta lidí v produktivním věku. Pro srovnání, vloni evidoval úřad práce 3,6 procenta nezaměstnaných.

2. března 1996

Bude Staré město perlou, nebo Perlovkou? Provokativní titulek připomněl, že rada města se opět zabývala návrhem obecně závazné vyhlášky o zákazu nabízení a poskytování erotických služeb ve vybraných částech města a návrh znovu doporučila zastupitelstvu k projednání. Už dříve nebyla vyhláška schválena, jelikož většina hlasujících zastupitelů se obávala toho, že by se například ze Starého města stalo místo podobné pražské Perlové ulici, která se těší nepříliš solidní pověsti.

Rádio Delta začalo připravovat oslavy prvních narozenin. Na plese pořádaném při této příležitosti v Domě kultury vystoupil Petr Novák, Miro Žbirka, Yo-Yo Band, Elán a účast přislíbila i Lucie Bílá, Burma Jones, Petr Kotvald a Mňága a Ždorp. Plesem měli provázet moderátoři Jolana Nováková, Mirka Hladíková, Luboš Dvořák, Jan Hejdrych a ředitel rádia Petr Šmíd.

Levicový klub žen a Okresní výbor KSČM uspořádaly v pondělí 4. března 1996 v hotelu Věnec setkání se vzácným hostem. Pozvání na besedu přijala herečka Jiřina Švorcová.

4. března 1996

U tragické nehody autobusu u hřbitova v Kosmonosích zasahovali zdravotníci, hasiči i policisté. Pravděpodobně kvůli náledí se dopravní prostředek dostal do smyku a narazil do stromu. Ve zdemolovaném autobusu našla smrt jedna osoba, mnoho dalších bylo zraněno.

6. března 1996

Boleslavský stavební salón v Domě kultury poprvé představil vedle projektu regenerace městské památkové zóny či křižovatky pod hradem také řešení železničního podjezdu na Slovance. Mladá Boleslav tentokrát rozšířila řady vystavovatelů, kterých se v kulturním stánku sešlo celkem 107. Ve městě se tradiční událost uskutečnila poprvé. Z Mladoboleslavska se jí zúčastnilo na čtyřicet firem.