Jak již Boleslavský deník informoval, koaliční smlouva byla podepsána 13. října, tedy mezi prvními v rámci celé republiky.

V Domě kultury v pátek v podvečer složili slib všichni nově zvolení zastupitelé, a místo primátora opět obhájil Raduan Nwelati (ODS). Bude to pro něj již třetí funkční období v čele města a přímo pod něj spadá odbor stavební a odbor rozvoje města.

Proti jeho zvolení hlasoval pouze jediný muž, Karel Skála (KSČM), který coby nejstarší zastupitel zasedání až do volby nového primátora řídil. Ostatní opoziční zastupitelé se zdrželi hlasování.

"Jsem rád, že byl proti jen jeden hlas. Věřím, že i ty, kdo pro mě nehlasovali, dokážu svou prací přesvědčit, že to byla dobrá volba," děkoval za důvěru Raduan Nwelati.

Novinky se nekonají ani na místech náměstků, jen se díky volebním výsledkům trošku promíchalo pořadí a kompetence.

Prvním náměstkem se stal Jiří Bouška (Volba pro město), pod nějž nyní spadá odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor správy majetku města, odbor řízení projektů a na starosti má i spolupráci s firmou Škoda Auto, hojně kritizovanou opozicí.

Na svém místě zůstává i Daniel Marek (TOP 09), který se bude opět starat o školství, kulturu a sport.

Třetí místo zůstává vítězné ODS, náměstkem pro ekonomický odbor, odbor sociálních věcí a odbor životního prostředí se stal Michal Kopal, dosavadní první náměstek.

Pět míst v radě města, která je rozhodujícím orgánem, získala ODS, čtyři Volba pro MB a ANO 2011, a dvě získala TOP 09.

Kromě primátora a tří náměstků tak v radě usednou Pavel Francírek, Miroslav Olšák a Miloslav Neuman (všichni ODS), Jaroslav Polívka (VpMB), František Petrtýl a Jakub Starý (ANO 2011), a Pavel Nechanický (TOP 09).

Zvoleni byli i předsedové kontrolního a finančního výboru, obě křesla byla obsazena opozičními zastupiteli ze sociální demokracie – předsedou kontrolního výboru se stal Přemysl Sezemský, předsedou finančního výboru Karel Horčička.

Zastupitelé ještě stihli schválit termíny dalších jednání pro letošní rok (20. listopadu a 11. prosince).

"Pokud vše půjde hladce, rádi bychom na posledním letošním zasedání představili a schválili rozpočet pro rok 2015. Už nyní se na něm pracuje," prozradil na dotaz opozičních zastupitelů primátor.