Město Mladá Boleslav podporuje projekt Jak chutná Boleslavsko. O jídle jsme si povídali s primátorem Raduanem Nwelatim.

Co vy a jídlo?
Podle postavy je vidět, že jídlo mám rád. Jsem příznivcem jídla.

Máte raději snídani, oběd či večeři?
Já jím obvykle jednou denně, takže večeře vyhrává.

To nejíte moc zdravě.
To máte bohužel pravdu, moc zdravě nejím.

Toužíte po tom, aby v rámci projektu Jak chutná Boleslavsko Mladá Boleslav získala nějaké nové staré recepty, aby se ty recepty ujaly a vařily ve zdejších restauracích y vy jste tak měl šanci zkusit něco jiného, než „jen“ domácí večeři?
Tak předně domácí večeře je výborná. To podotýkám. Kuchařka je znamenitá. Předně ale tenhle projekt slouží ke zviditelnění a zatraktivnění regionu, města. Turisté dostanou nový směr, cíl, lákadlo. A samozřejmě občané města dostanou šanci ochutnat jídla, která vařila jejich babička, prababička, jejich předkové.

Co máte z jídel nejraději?
Maso a to v jakékoliv podobě. Nejraději mám hovězí.

A když byste si mohl objednat vaše oblíbené jídlo?
Pak bych objednal kuře s nádivkou. Tahle obliba vznikla kdesi v mládí a pořád mne drží. Na druhou stranu mám rád i jídla, která jsem v dětství rád neměl. Především zeleninu. Tu jsem nemusel, ale teď ji mám docela rád. Takovým příkladem může být špenát, jako malý jsem ho nejedl vůbec, no a teď už ho mám rád.

Když jedete do zahraničí, ochutnáváte místní speciality?
Na dovolené místní speciality určitě ochutnám.

A existuje jídlo, které opravdu nemusíte?
Nepamatuji si, že by bylo vyloženě jídlo, které nejím…