V praxi to znamená především to, že v těchto ulicích nemůže město zavést parkovací režim. Problémy by mohly nastat i s úklidem a zimní údržbou, které bylo nutno vyřešit smlouvou.

Tyhle komunikace totiž patří Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), a už od roku 2004 se řeší jejich převod do vlastnictví Mladé Boleslavi.

„Z naší strany jsme už v minulých letech udělali všechno, co bylo pro převod těchto komunikací potřebné, schválili jsme i smlouvu o bezplatném převodu, jenže mezitím se na ŘSD vyměnilo vedení, a bylo nutné řešit to znovu," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Z tohoto důvodu byla nová smlouva mezi Mladou Boleslaví a ŘSD také jedním z bodů prvního zasedání nových boleslavských zastupitelů.

„Schválili jsme smlouvu o smlouvě budoucí, v tuto chvíli nedokážu odhadnout, kdy by mohly být inkriminované komunikace na město převedeny," řekl k tomu primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Podmínkou ze strany města bylo, že Ředitelství silnic a dálnic dá komunikace do pořádku.

„Jaselská ulice a úsek TGM kolem soudu už náročnou celkovou rekonstrukcí prošly, to byla největší část požadovaných úprav. Teď ještě čekáme na to, až dají dohromady kruhový objezd u náměstí Míru a také část Ptácké v té lokalitě od sídla Aufeer Designu ke kolejím. Tam je povrch také v dost špatném stavu," dodal náměstek Bouška.

Až budou tyto úpravy hotové, přejdou všechny tyto komunikace do majetku Mladé Boleslavi. Usnesení, které zastupitelé ve čtvrtek schválili, hovoří o tom, že by mělo být realizováno do konce června příštího roku.