Mini Marker Faire bude v Mladé Boleslavi poprvé. „Festival má světový koncept, je součástí sítě, která vznikla před 10 let, přišla z Ameriky a přes západní Evropu se dostává k nám,“ uvedl jeden z organizátorů akce Daniel Jirotka.

Maker Faire má za úkol oslavit tvořivost. Jde o přehlídku inovací, kreativity a důmyslnosti pro celou rodinu. „Loni byl v Praze a nám došlo, že spousta věcí je lokálního charakteru a může inspirovat lidi k tvoření je všude,“ dodal Jirotka.

Ilustrační foto.
Pěšky do školy. Pro někoho samozřejmost, pro jiné zážitek

Program festivalu představí přes 20 inovátorů a kutilů a jejich projektů. Dojde na tradiční řemesla i moderní technologie. Mimo jiné program veřejnosti otevře industriální halu v areálu Střední průmyslové školy, která je jinak dlouhodobě nevyužívaná. Programem ožije také ulice před školou, kde se kromě interaktivních instalací představí i pojízdná dílna – FABLab Experience.

V souvislosti s akcí ale dojde i na dopravní uzavírku. „Týká se to Havlíčkovy ulice v úseku mezi Husovou a Jaselskou ulicí – před průmyslovkou,“ potvrdila mluvčí boleslavského magistrátu Šárka Charousková.

Úplná uzavírka provozu bude platit od soboty 21. září od 5 hodin do neděle 22. září do 23.30 hodin. Objízdná trasa povede ulicemi Jaselská, třídou Václava Klementa, Havlíčkovou, Husovou a Laurinovou ulicí.

Ilustrační foto
Opilý řidič chtěl odjet dodávkou s lahví alkoholu na sedačce