Odpovědi se příliš nelišily, největším a nejpalčivějším problém napříč všemi generacemi je parkování ve městě, hodně lidí si stěžuje také na málo zeleně, špatný stav silnic a chodníků, a opakují se i obavy z bezpečnosti v určitých lokalitách.

„Problém mám s nízkou kapacitou parkovacích míst na sídlištích a s věčně se potulujícími lidmi bez domova v okolí parků a nákupních center," shrnula své pocity vedoucí ubytovny Nikola Jancová.

Zaměstnanec automobilky Jaroslav Svoboda byl k práci radnice za poslední čtyři roky shovívavější. „Zklamaný jsem pouze z nedostatku zeleně, podle mého názoru by jí mělo být ve městě mnohem více," řekl Boleslavskému deníku.

Některým lidem rovněž vadí, že léta slibovaný krytý bazén dosud nebyl dokončen, většina ale naopak ocenila to, že se za stávajícího vedení města konečně začal stavět.

Ocenění si zaslouží i kompletní nová tvář Ptácké ulice, i když od kolejí dál teprve na rekonstrukci čeká.

Ne tak markantní úpravy, jako jsou opravené chodníky, zateplené školy či třeba zrekonstruované Komenského náměstí, lidé většinou jako velký počin neberou.

Pod palbu kritiky se dostalo i nedodržování stanovených termínů, terčem stížností byl kromě bazénu také most přes Jizeru do Čejetic, stále nedokončený lesopark Štěpánka nebo sportovní hala u 5. základní školy.

Překvapivě nikdo nezmínil problémy s výstavbou Centra průmyslového zpracování komunálního odpadu, ale to lze přisoudit nedostatku informací.

Radnice se s problémy okolo jedné z největších investic v historii Mladé Boleslavi příliš nechlubí, i když neexistující stavba v Radimi může městu zadělat na pořádný problém.

CELOU REPORTÁŽ VČETNĚ ANKETY NAJDETE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ BOLESLAVSKÉHO DENÍKU