Už je to rok od té doby, co jsme spolu naposledy mluvili. Co se u vás za tu dobu změnilo? Kam jste se posunula, co se týče tance?
Snažím se v tanci posouvat stále výš a výš, ale zatím to jde po malých krůčcích. Do budoucna to snad bude lepší, plánuji začít jezdit trénovat do České Lípy, protože být sama sobě trenérem je docela obtížné. Vedle toho trénuji holky v Bezně. Říkají si Bezinky Country dance Bezno a primárně se věnují country tancům. Letos jsme docela úspěšně začali s line dance a doufám, že v něm budeme i pokračovat.

A kam se za ten rok posunul český line dance? Mluvila jste o tom, že vůči tomu světovému se odlišuje. Zaznamenává nějaké pozvolné změny? Mění se trendy?
Pomalu se rozrůstá počet tanečníků line dance a české úspěchy na zahraničních soutěžích jsou také viditelné. O změně trendů se nedá mluvit, protože žádné trendy v této oblasti nejsou.

Všiml si vás také mladoboleslavský magistrát a máte za sebou audienci na radnici. Dokonce jste od města dostala příspěvek, jestli se nepletu. Hodláte s městem nadále nějak spolupracovat? Například na jeho akcích?
Určitě bych byla za spolupráci s městem ráda a ráda bych se ukázala na akcích města. Třeba nejen jako sólová tanečnice, ale i s děvčaty, se kterými momentálně trénuji v Bezně. Uvidíme, jak bude dále vypadat podpora města, jelikož mi jedna dotace nebyla schválena, a tak mě to trochu brzdí v plánech. Náklady na trénování, workshopy i na soutěže nejsou zrovna malé.

Vloni jste na závodech v Berlíně vystupovala jako nováček v kategorii Social. V jaké jste nastoupila letos? A jak se dařilo?
Letos jsem zůstala v kategorii Social, protože moje technika není ještě tak vypilovaná. Dařilo se o chlup méně než minulý rok, dovezla jsem 4. místo, ale o to víc se dařilo českým tanečnicím, které v této kategorii obsadily první a druhé místo. Mimochodem jsou to mé kamarádky z České Lípy. Přesto jsem se svým umístěním spokojená.

Co jste vlastně tančila? Ptám se, protože od loňska už dobře vím, že line dance není jen o country.
Letos jsme měly tři tance v rytmu polky, west coast swingu a o třetím by se dalo říct, že to byl výrazový tanec s prvky moderny. Takový veselý a můj nejoblíbenější taneček.

Před rokem jsme také mluvili o tom, že vedle tancování píšete bakalářskou práci. Už je hotová? A má něco společného s tancem?
Ano, bakalářská práce už je úspěšně za mnou. Sice jsem ji obhajovala až v únoru, ale hlavně úspěšně. Bohužel s tancováním nic společného neměla, byla zaměřená na rychlost schnutí pletenin. Takové téma by se s tancem dalo spojit snad jen tím, jak rychle je možné usušit kostým po dotančení (smích).