Na podnět městského odboru bezpečnosti a prevence kriminality se v posledních týdnech zaměřili na parkování neukázněných řidičů na zastávkách městské hromadné dopravy. K němu dochází především na severním sídlišti a Staroměstském náměstí.

Zálivy zastávek autobusů se velmi často stávají pro řidiče krátkodobým i dlouhodobým parkovištěm. „Odstavená vozidla v mnoha případech komplikují život nejen řidičům vozů MHD, ale i cestujícím,“ uvedla Šárka Charousková, mluvčí magistrátu.

Zálivy zastávek autobusů v Mladé Boleslavi se velmi často stávají pro řidiče krátkodobým i dlouhodobým parkovištěm.Zálivy zastávek autobusů v Mladé Boleslavi se velmi často stávají pro řidiče krátkodobým i dlouhodobým parkovištěm.Zdroj: Bohumil Horáček

V prvních lednových týdnech se policejní hlídky objevily v několika linkových autobusech městské hromadné dopravy a kontrolovaly situaci přímo za jízdy na trase několika vybraných linek. Přestupky byly prozatím řešeny domluvou. Podobnou dopravní akci však policisté v mladoboleslavských ulicích v nejbližší době hodlají opakovat. Řidičům, kteří zákaz nerespektují, může hrozit nejen bloková pokuta, ale i odtah vozidla.

Za evropské peníze byla pořízena i nová cyklostezka na náměstí Republiky.
Boleslavi se daří získávat evropské dotace. Staví za ně lávku i parkovací dům

Stání v prostoru zastávky zakazuje zákon o silničním provozu. „Tento úsek je specifikován tím, že začíná dopravní značkou Zastávka autobusu, Zastávka tramvaje nebo Zastávka trolejbusu, a končí pět metrů za označením zastávky. Tam, kde dopravní značka není, je prostor zákazu zastavení a stání vymezen vzdáleností kratší než třicet metrů před a pět metrů za označením zastávky. V případě, že je zastávka vyznačena vodorovným dopravním značením, platí zákaz jen pro vyznačený prostor," vysvětlil pravidla vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král.