Jedná se již o druhý ročník pochodu. „Uskuteční se v sobotu 21. září a policisté z Obvodních oddělení Bělá pod Bezdězem a Mnichovo Hradiště na něj zvou své kolegy, členy všech složek Integrovaného záchranného systému i širokou veřejnost,“ uvedla mluvčí boleslavské policie Lucie Nováková.

Přihlášky jsou již nyní k dispozici na webové stránce www.izsteam.cz. Registrace na místě pak bude probíhat v den pochodu na parkovišti u zámku v Mnichově Hradišti od 8 hodin do 9.30 hodin. Maximální počet je 500 účastníků.

Na akci se platí startovné, dospělí turisté s nárokem na medaili zaplatí 550 korun, bez nároku na medaili 350 korun. Děti do 15 let bez nároku na medaili pak zaplatí za 250 korun. V ceně startovného je pamětní medaile se stuhou, certifikát o absolvování pochodu, pitný režim a drobné občerstvení na cestu a hlavně mapové podklady k trase.

K dispozici budou turistům hned tři trasy. Pěší trasy měří 19,5 a 31 kilometrů. Nově je pak letos připravena i jedna cyklotrasa, která je dlouhá 55 kilometrů. Účastníci pochodu mohou při své cestě vidět krásy široké regionu, mimo jiné zámek Sychrov, zříceninu hradu Valečov, Drábské světničky nebo Klamorna a Hynšta.

Požár lesní školky u Sudova Hlavna hasil i vrtulník s bambi vakem.
Na Boleslavsku hořela lesní školka i pole
Poznáte obec nebo město na Mladoboleslavsku?
FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Mladoboleslavsku?
Moravský kras.
Rájem jeskyní je Moravský kras. I střední Čechy ale mají svůj trumf