Téměř sto let starý Ford nebo čínská posádka v historické škodovce.I to bude k vidění na letošním ročníku Oldtimer Bohemia Rally FIVA.

Prestižní soutěž historických vozidel se v Mladé Boleslavi uskuteční už počtvrté, a jak potvrzují pořadatelé, skutečně se je na co těšit.

„Letos čekáme kolem šedesátky krásných veteránských vozidel. Z celkově dosud přihlášených posádek dorazí šest z Německa, jedna z Nizozemí a tři ukrajinské," prozrazuje některé zákulisní informace Tom Pakosta z pořadatelského týmu.

A co bude ještě v Boleslavi k vidění? Soutěže se zúčastní kupříkladu Ford T z roku 1915, Laurinky z dvacátých let minulého století nebo Dodge Touring 30, který se pyšní rokem výroby 1917.

Z novějších vozů jsou jistě velkým diváckým tahákem například Fordy Mustangy ze šedesátých let minulého století, ale milovníci historických plechových pokladů se mohou těšit i na mnoho dalších unikátů.

Letos se Oldtimer Bohemia Rally uskuteční už v květnu, konkrétně od 23. do 25., přičemž první den bude na pořadu tradiční projížďka Mladou Boleslaví a okolím, kde bude i sobotní cíl.