Loňský ročník přinesl hned několik rekordů. Ponese se i ten letošní v duchu jejich překonávání?

Šampiónem se v roce 2013 stala posádka Tribula-Kadlec, která závodila s vozem Škoda Fabia 1.2 HTP, 40 kW. Její spotřeba 2,6 litru benzínu na 100 kilometrů byla tou nejnižší ze všech. Vítězní jezdci zároveň zaznamenali i rekordně nízkou míru emisí CO2. Pouhých 60 gramů na kilometr.

Loňský rok však přinesl i rekordní účast. Závodilo 65 posádek z různých koutů České republiky, zahraniční hosté a samozřejmě nechyběli zástupci Boleslavského deníku.

„V tuto chvíli již přijímáme přihlášky na letošní rok. Propozice a vše potřebné naleznou zájemci na internetových stránkách www.economyrun.cz," říká Josef Pálka, předseda škodováckého Autoklubu. „Počet posádek je z časových a organizačních důvodů omezen na sedmdesát," dodává.

Chcete-li si nechat přesně změřit, nakolik úsporně se dokážete se svým vozem pohybovat v běžném provozu, chcete-li se o úsporné jízdě dozvědět od samotných rekordmanů, chcete-li si užít den plný dramatického závodění, pak neváhejte a podejte si přihlášku.

Letošní Škoda Economy Run odstartuje opět z areálu Škoda Training Centra v Kosmonosech a povede po do poslední chvíle utajované trase o délce zhruba 300 kilometrů do závodu v Kvasinách a zpátky. Závod se uskuteční v sobotu 20. září.