Od pátku do neděle bude totiž úplně uzavřena křižovatka ulic Laurinova a Dukelská. O týden se tento termín prodloužil na přání zhotovitele proti původnímu plánu. I nadále pak pokračuje uzavírka Laurinovy ulice v úseku od Jičínské po Dukelskou, která skončí v neděli 7. srpna. Objízdná trasa je vedena ulicemi Dukelská, Jilemnického, třída Václava Klementa a Jičínská.

Nově uzavřená křižovatka na víkend ovlivní i provoz městské hromadné dopravy. Konkrétně linku A, která bude odkloněna na objízdnou trasu ze zastávky Pod Nemocnicí na třídu Václava Klementa, dále na třídu T. G. Masaryka a poté Dukelskou ulicí do zastávky Sídliště Na Slavoji. Vynechány budou zastávky: Škoda, 3. brána a Škoda, 4.brána.

Netopýři hvízdaví v Plzni za oknem
Pozor na invazi netopýrů, varují experti. Do bytů jich naletí oknem i stovky

Pokračuje úplná uzavírka chodníků a parkovacích stání v Jičínské ulici v úseku od pošty ke křižovatce s Laurinovou, a rovněž od křižovatky s Laurinovou ke křižovatce s ulicí Na Celně. Od pondělí 1.srpna až do konce uzavírky jsou na náměstí Republiky vyhrazena dvě pracovní místa kvůli budování ostrůvků, Jičínská bude proto částečně uzavřena, provoz bude umožněn jedním jízdním pruhem a řízen semaforem. Chodníky u těchto pracovních míst budou úplně uzavřeny, u křižovatky Jičínská – Smetanova bude uzavřen přechod pro chodce a nahrazen přechodem dočasným.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.