Přestože zatím v Mladé Boleslavi nepřišla k volbám ani pětina lidí, opilý mladík se v pátek kolem osmé večer zřejmě rozhodl jít jim příkladem a k volební komisi se vydal.

Ovšem notně posílen alkoholem, takže místo aby vhodil hlas do urny a odešel, začal se chovat značně nevhodně, dělal členkám komise "neslušné" návrhy a navíc zapáchal.

Dámy se ho pokusily zbavit samy, ale nakonec jim nezbylo nic jiného, než zavolat si na pomoc městské strážníky.

Mladík se mezitím odebral na recepci zdejšího "kulturáku", kde ovšem ve svém nevhodném chování pokračoval. Jeho terčem se pro změnu stala recepční.

"Strážníci muže vyzvali, aby prokázal svoji totožnost a podrobil se orientační dechové zkoušce. Jakmile tento zjistil, že orientační dechová zkouška byla pozitivní (2,20 promile alkoholu v dechu) rychle se otočil a začal strážníkům utíkat," popisuje incident velitel městských strážníků Tomáš Kypta.

Alkoholem znavený muž však neměl šanci na útěk, takže po pár desítkách mětrů ho strážníci bez jakýchkoliv problémů dohnali.

"Za své jednání byl muž odměněn převezením na záchytnou stanici a celá věc bude dořešena na Magistrátu města," dodal Tomáš Kypta.

Snad se po vystřízlivění k volební komisi vrátí s lepším úmyslem…